24 March 2010

Prolog

nyawa ini kepunyaan tuhan.diri ini juga kepunyaan tuhan.apa lagi? ya.smue ini juga punya die.tuhan punya kuasa.mahu menghidupkan.mahu mematikan.mahu menurunkan bala.mahu menurun kan rahmat.tuhan punya kuasa.

sebagai manusia.kite hamba.ingt.kite yang mencorak hidup kite.tapi tuhan lebih menentukan.punya mata.punya kaki.punya telinga,mulut ape sahaje.smue itu ats izin tuhan.manusia melangkah ego umpama kuasa besar itu kepunyaan beliau.manusia mencipta tamadun songsang.manusia mencipta akhlak keji.manusia mencipta peperangan kosong tanpe sebab.manusia juga yang mencipta sebab yang menempah mereka buat nerake.

corakkan hidup mu.corakkan loghat mu.corakkan kate kate mu.biar smua tahu.bahawa kau bernaung bersme tuhan yang esa.corakkan setiap langkah mu.biar semua tahu.perjalanan mu hanya untuk tuhan yang maha berkuasa.biar semua tahu.bahawa mereka insan hina.yang hanya hidup atas izin tuhan yang satu.

ya.mereka bangga dikenal ramai.mereka bangga mereka kaya.mereka bangga mereka punya teman.mereka ego dgn kekayaan mereka.haha.biarkan.nanti mereka tahu.yang langit itu tak selalunya cerah buat mereka.dan guruh itu tak selalunya berbunyi.dan disitu.mereka tak punya masa.hanya rasa. takut.

aku juga akan rase....

No comments: