15 April 2010

Ronaldo Rindukan Manchester United

dan sekali lagi.laungan rindu ini bergema.dari pelusuk jiwa aku.aku merase.tetap merase.bhwe rindu buta itu tetap punya mata.cuma buta.rindu yang tak terhenti.

aku pernah bercerita pada kalian.bahawa suara tanpa bunyi umpama diri tanpa jasad.kaku berdiri.punya jasad.tanpa nyawa.dan aku juga pernah bersuara.rindu buta.tentang rindu yg tak berpenghujung.rindu yg mungkin akan meragut segala dimensi alam yang pernah kita alami.dan di situ.tiada penghujung.

dan sekali lagi.sebelum rindu ini bermula.telah aku khabar kan dalam bedar ciptaan cikgu.bahawa rindu ini akan bermula.bila saja aku melangkah ke alam hadapan.dan pernah sekali.aku meratap.zaman zaman muda.haha.

jasad meronta pilu.rindu sahabat lama.mereka bagaimana ya? barangkali baik baik saje.aku rindu zaman di mana aku tersenyum bersme kawan.aku rindu semua.

rindu pade mase kite terbang ke danau kota.rindu pade bau asap rokok di tandas hujung.rindu bermaen futsal.rindu lepak bersembang di atas katil.rindu uztaz rani memekak panggil kite solat.rindu nasihat nasihat cikgu radzi.rindu punggung di rotan.rindu semua.rindu berdating di taman astakona.rindu suara gay z.rindu perhimpunan pagi.rindu kacau masyi.rindu bermain ragbi tengah hujan.rindu bayangan porno sambil memandang aspuri.rindu yang tak berpenghujung.rindu semua.

dan kali ini aku hanya mampu mengimbas kembali memori ini.

5 comments:

dyenuurfa said...

rindu pada semuanya :P

ribut said...

dyenuurfa : ya pada semua.

Bzli said...

go down mu! ahahha :P noob

ributituindah said...

bazli:pala hotak hang la..haha..

Blogger said...

Searching for the Best Dating Website? Join and find your perfect match.